модернізація теплових агрегатів
Назад
Корисна інформація

Статті

Теплоізоляційна вогнетривка цегла Morgan Thermal Ceramics

У даній статті описуються різні методи виробництва теплоізоляційної цегли Morgan Thermal Ceramics і порівнюються їх теплотехнічні характеристики (в залежності від методу виробництва).

Нова заміна керамічному волокну для застосування в металургії (до 1430 °C), що не підпадає під екологічне регулювання

На ринку вогнетривкої продукції з'явився новий продукт - біорозчинне волокно Superwool® XT виробництва компанії Morgan Advanced Materials, яке перевершує стандартно використовуване керамічне волокно за своїми теплофізичними властивостями і при цьому не підпадає під екологічне регулювання.

Криза на ринку вогнетривких матеріалів: темні "Дні собаки" продовжуються

Продовження статті про ринок мінеральної сировини Китаю. Закриття заводів і обмеження видобутку бокситів. Срібні вогнетриви за межами Китаю?

«Дні Собаки» попереду для споживачів китайської мінеральної сировини?

Китайський ринок мініральної сировини переживає кризу. Які наслідки чекають споживачів мінеральної сировини з Китаю від нової державної програми по боротьбі із забрудненням на промислових підприємствах?

Технічні рішення

В даному тексті описані приклади типових технічних рішень з теплової ізоляції і футерування різних промислових теплових агрегатів. В якості основних матеріалів для ізоляції і футерування використана сучасна високотехнологічна продукція: мати і плити на основі керамічного волокна LYTX, рідка теплоізоляція ТСМ Керамічний, що відображає ізоляція Фолар В і інші.

Результати порівняльного аналізу плит Superwool Plus Blok та найбільш використовуваних кальцій - силікатних плит

Після проведення порівняльного аналізу кальцій - силікатних плит та плит Superwool Plus Blok були встановлені наступні переваги плит Superwool Plus Blok: 1. Низька теплопровідність - нижче до (30%), ніж у кальцій - силікатних плит з найкращими показниками теплопровідності. 2. Не крихкі - не дають тріщин при транспортуванні, обробці або установці. 3. Набагато менше утворення пилу в порівнянні з кальцій - силікатними плитами - менше подразнення шкіри, очей і дихальних шляхів, більш чисте робоче місце. 4. Міцні, з гарним міжмолекулярним зчепленням - легкі при різанні і формуванні, а також при фіксації анкерами. 5. Не тріскаються при високій температурі - можна піддавати максимальним класифікаційним температурам без руйнування плит. 6. Мінімальна лінійна усадка при максимальній температурі, на відміну від кальцій - силікатних плит. 7. Водостійкі - немає необхідності у водонепроникному бар'єрі, а це - економія коштів та часу на монтаж.

Переваги застосування теплоізоляційних вогнетривких матеріалів на основі керамічного волокна Superwool Plus

Ретельний контроль виробничого процесу при отриманні алюмосилікатів для теплоізоляційних вогнетривких матеріалів на основі керамічного волокна Superwool Plus дозволяє мінімізувати вміст дрібних частинок (корольку), що збільшує відсоток змісту самого волокна. Це дає: • більш ніж 20% зниження теплопровідності; • на 30% вищий вміст волокна; • ефективне обмеження передачі тепла; • зниження енерговитрат; • зниження маси керамоволокна для поліпшення ККД ізоляції.

Переваги використання сучасних високотехнологічних матеріалів на основі керамічного волокна в енергетиці

"У Додатку №1 до СНіП 2.04.14-88 «Теплова ізоляція устаткування і трубопроводів» вказані 16 видів виробів, рекомендованих до використання для теплової ізоляції енергетичного устаткування. На сьогоднішній день 7 видів практично не виробляють. Крім того, ряд виробів має наступні особливості:"..."Висновок: матеріали на основі керамічного волокна типа LYTX-212 повністю відповідають вимогам СНіП  як матеріали для теплової ізоляції енергетичного устаткування і мають найменшу загальну вартість враховуючи монтаж і витрати в процесі експлуатації."

Використання керамоволокнистих матеріалів в промисловості

Сьогодні одним з найбільш актуальних завдань в промисловості є впровадження новітніх технологій енергозбереження. Це відбувається тому, що в промислово розвинених країнах до 80 – 85% енергоносіїв витрачається під час експлуатації промислових печей, різного термічного і енергетичного устаткування. Одним з варіантів вирішення таких завдань є використання волокнистих футерувальних і теплоізоляційних матеріалів.

Теплова ізоляція обладнання та трубопроводів

На сьогоднішній день в умовах нестабільних цін на енергоносії і постійних коливань в світовій економіці кожне підприємство активно працює над зниженням собівартості продукції і підвищенням ефективності використання ресурсів. Підприємства, що працюють в тих галузях промисловості, в яких використовується високотемпературне устаткування, гостро потребують якісної і надійної ізоляції. Високотемпературна теплоізоляція такого устаткування необхідна як для захисту навколишнього середовища від жару, так і для економії ресурсів, адже чим краще зроблена, наприклад, теплоізоляція печей, тим менше втрати тепла, а відповідно і грошей. Високотемпературна ізоляція – це абсолютна необхідність для всіх підприємств, що піклуються про раціональне використання ресурсів, адже втрати тепла при теплообміні з довкіллям – це викинуті на вітер гроші у прямому розумінні слова, і чим більше об'єм продукції, що випускається, тим більше втрат.

Показано 1 - 10 з 10 Статтей